Lustrumcommissie

lustrumDe belangrijkste datum in de geschiedenis van onze vereniging is natuurlijk 5 februari 1993. Op deze zekere dag zetten drie pareltjes van Nijmeegse sociologen licht bezweet en met trillende handjes een krabbeltje op een paar stukjes papier. Een kleine stap voor een socioloog, maar een enorme stap voor de sociologie: S.V. Den Geitenwollen Soc. was geboren!

Elke vijf jaar wordt het bestaan van Den Geitenwollen Soc. gevierd: het Lustrum. In 2018 bestaat onze vereniging dus al 25 jaar. Maar hoe vier je dit, het zilveren jubileum, het eerste lustrum der Lustrums? En bovenal, hoe vier je het zo dat de leden het bij blijft tot het volgende lustrum?

Daar bestaat de Lustrumcommissie voor! Dit is een bijzondere commissie omdat deze slechts eens in de vijf jaar actief is. Een gesprek met uw wijle deviante lustrumhoofd dhr. Maas deed mij inzien dat dit niet voor niets is. Legende zegt dat tijdens de epische periode waarin de assemblage van de commissie geschiedt de huidige praeses een Icariaanse tocht moet afleggen. Gepaard met luidt geschal van koper slagwerk beklimt zij richting de purperen hemel het Erasmusgebouw, waarna zij de commissieleden ontbiedt met de volgende woorden:  “Lustrumcommissie der Geitenwollen Soc.! Treed naar voren!”  

En op diegene, die geacht waren waardig te zijn, rust nu een zware taak. Een zetel in de Lustrumcommissie, waarmee zij onverbiddelijk verbonden zullen zijn voor twee collegejaren, ten behoeve van een onvergankelijk, onbevlekkelijk en vooral ongelovelijk mooi Ve Lustrum. Het was een prachtfeest waarin niet alleen het 25 jaar samen zijn gevierd werd, maar ook nog gehoopt werd op nog eens 25 jaar toekomst voor Den Geitenwollen Soc.!

Voor alle vragen en suggesties met betrekking tot het Lustrum, schroom je niet om te mailen naar lustrum.gws@gmail.com.