’t Blaatje

’t Blaatje is het tijdschrift van den Geitenwollen Soc. Officieel vol met sociologische verhandelingen en interviews, maar stiekem met best veel ruimte voor wat lichtere stukjes. Terugkerend hoogtepunt is de rubriek A van Anoniem, waarin een anonieme scribent zichzelf laat leeglopen over een door hem/haar gekozen onderwerp. Dit leverde al pareltjes op als: ‘De puinhopen van 50 jaar feminisme’ en zinnen als: ‘Ja, ik heb wel eens een Schotse Hooglander met vaginale schimmel gebeft.’

Elk nummer wordt een thema uitgediept. Recente thema’s zijn onder andere: Onbezonnen, Flora en Fauna en Geloof je ’t zelf?!.  Binnen elk thema wordt er een interview gehouden, diverse inhoudelijke artikelen geschreven en is er een debat. Ook buiten het thema is er genoeg te beleven. Zo is er – naast de eerder genoemde A van Anoniem – een recensie (De vloek van het geven), zijn er verschillende columns en inhoudelijke stukken en wordt een lid van de Vakgroep Sociologie geïnterviewd.

Als een van de grootste commissies van Den GWS kent ’t Blaatje als enige commissie twee hoofden. Zij zorgen ervoor dat de artikelen op tijd binnen zijn, er op spelling wordt gecontroleerd,  de eindredactie in orde is en alles goed gedrukt wordt. ’t Blaatje verschijnt meestal vier keer en soms vijf keer jaar. Als je van schrijven en/of klagen over het bestuur, de maatschappij, sociologie of je eigen kamer houdt, is het hoog tijd bij ’t Blaatje te komen. Zo niet, is het hoog tijd ’t Blaatje te gaan lezen!