Bestuurswerving

Heb jij interesse in een bestuursjaar of weet je eigenlijk niet goed wat het inhoudt en ben je vooral vooral benieuwd naar wat een bestuursjaar inhoudt? Dan kun je op deze pagina meer leren over hoe een bestuursjaar in elkaar zit en wat je kan verwachten van de sollicitatieprocedure!

Waarom een bestuursjaar?

Het doen van een bestuursjaar is een ontzettend toffe ervaring. Je leert jezelf tijdens een bestuursjaar onwijs ontwikkelen. Je zal allerlei nieuwe vaardigheden opdoen, maar ook vaardigheden bij jezelf ontdekken waarvan je nog niet wist dat je deze had. Je leert hoe het is om intensief met een (klein) aantal mensen samen te werken. Een bestuursjaar doe je niet alleen en je hebt dan ook veel contact met jouw medebestuurders. Naast dat je jouw medebestuurders leert kennen, leer je ook veel andere nieuwe mensen kennen. Je bouwt een netwerk op, wat na jouw studie nog erg van pas kan komen. Daarnaast staat het natuurlijk ook goed op jouw CV!

Een bestuursjaar bij Den Geitenwollen Soc. is een ervaring op zich. Je staat in het middelpunt van de vereniging en bent erg intensief met de vereniging bezig. Den Geitenwollen Soc. blijft vooral een hele gezellige en hechte vereniging en het is ontzettend leuk om hiervan in het midden te staan! Corona lijkt steeds meer weg te trekken en dat biedt natuurlijk ook veel perspectief voor de vereniging en haar aankomend bestuur. Je zal als bestuur flexibel moeten zijn, het gaat er anders uitzien dan de afgelopen jaren, in positieve zin. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn, je zal veel van jouw vaardigheden moeten vragen en je zal ook veel nieuwe vaardigheden opdoen.

Functies

Wil je graag meer te weten komen over het takenpakket van de verschillende functies? Lees meer over de takenpakketten binnen een vijfkoppig bestuur in het onderstaande bestand.

Sollicitatieproces

Het sollicitatieproces begint met een aantal bestuursinteresse activiteiten tussen februari en april. Dit jaar zijn er twee openbestuursvergaderingen geweest en een bestuursinteresselunch. Hierbij krijgen leden de gelegenheid om meer inzicht op te doen over een bestuursjaar en het huidige bestuur vragen te stellen.

Op 9 mei 23.59 is de deadline om je sollicitatiebrief in te sturen. Deze bestaat uit een motivatiebrief en jouw CV. Het is belangrijk dat je in jouw motivatiebrief aangeeft voor welke functies je solliciteert en waarom jij deze functies zo goed zou kunnen vervullen. Geef aan wat jouw sterke punten zijn, maar ook welke punten jij hoopt te ontwikkelen door het doen van een bestuursjaar. Overtuig ons waarom wij jou zouden moeten kiezen als onderdeel van het XXXe bestuur van Studievereniging Den Geitenwollen Soc.!

Jouw sollicitatie zal worden beoordeeld door de Sollicitatiecommissie. Deze bestaat uit het bestuur, de Raad van Advies en een extern persoon. Aan de hand van jouw sollicitatie zullen wij jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Deze sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 17 mei en donderdag 19 mei. 

Na de sollicitatiegesprekken gaat de Sollicitatiecommissie druk in overleg om het nieuwe kandidaatsbestuur samen te stellen. Op 26 mei in de ochtend zullen de sollicitanten te horen krijgen of kandidaatsbestuur zijn geworden. Op dezelfde dag zal het kandidaatsbestuur bekend worden gemaakt en zal ook de ontgroening plaatsvinden. Belangrijke datum om vrij te houden dus!

Op 8,9 en 10 juli zal het huidige bestuur op het inwerkweekend al hun kennis overdragen op het kandidaatsbestuur om ze klaar te stomen voor een bestuursjaar.

De inwerkperiode is van september tot oktober. Hierbij heeft het kandidaatsbestuur een ondersteunende rol. Ze ondersteunen het huidige bestuur maar nemen steeds meer taken over. Hierdoor zijn ze helemaal klaar om te beginnen na de wissel-alv in oktober.