Algemeen

S.V. Den Geitenwollen Soc. is de studievereniging voor sociologiestudenten aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 5 februari 1993 speelt Den GWS een centrale rol in het studentenleven van de Nijmeegse sociologen. De vereniging telt inmiddels bijna 400 leden, waarvan een groot deel zich door middel van commissiewerk actief inzet voor Den GWS. Dit actieve karakter maakt van Den GWS een hechte doch open en toegankelijke vereniging.

Vanaf de oprichting in 1993 heeft Den Geitenwollen Soc. het doel om de belangen van de sociologiestudenten te behartigen door wetenschappelijke en recreatieve activiteiten te organiseren. Door de groei in het aantal leden worden er tegenwoordig steeds meer activiteiten georganiseerd, zowel van formele als informele aard. Bij formele activiteiten kan gedacht worden aan informatieve excursies en lezingen om verdieping en verbreding te bieden naast het algemene studieprogramma. Daarnaast heeft Den GWS het doel om cohesie en gezelligheid te creëren onder de leden. Dit wordt gedaan door middel van maandelijkse borrels, feestjes en andere leuke, creatieve activiteiten die door onze leden worden georganiseerd.

Ben je naar aanleiding van dit verhaal nieuwsgierig geworden of heb je een vraag? Twijfel dan niet en kom langs op de GWS-kamer (MM 0.020) om zelf de sfeer binnen studievereniging te ervaren. De koffie, thee en koekjes staan al voor je klaar!