Het XXXIe kandidaatsbestuur stelt zich voor: Luuk van Nieuwland

Hé hoi beste geitjes,

Mijn naam is Luuk en ik mag met gepaste trots zeggen dat ik volgend jaar voorzitter zal zijn van Den GWS. Momenteel ben ik 20 jaar oud en ga komend jaar mijn tweede jaar in als sociologiestudent. Mijn jeugd bestond voornamelijk uit het kijken naar koeien en het aanhoren van trekkers. Ik ben namelijk opgegroeid in de Achterhoek, in Hengelo (Gelderland) om precies te zijn. Het piepkleine dorp dat alleen echte Meilandjesfans kennen. Ik ben echter geboren in Haarlem, dus zeg altijd stoer dat ik uit Haarlem kom omdat dit naar mijn mening toch net wat interessanter klinkt (ook al hebben de meilandjes hier nooit gewoond). Inmiddels woon ook ik al een tijdje in die mooie stad aan de Waal en wil hier voorlopig ook nog niet weg.

In mijn eerste jaar als sociologiestudent en GWS lid heb ik al hoop van Nijmegen mogen zien en een hoop nieuwe mensen ontmoet. Binnen Den GWS was ik afgelopen jaar actief in de eerstejaars- en galacommissie, mede hierdoor zag ik wat voor vreselijk mooie groep mensen Den GWS eigenlijk is. Een groep waar ik me vrijwel direct heel erg thuis voelde. Ik vind het dan ook een echte eer om deze als bestuur te mogen vertegenwoordigen volgend jaar.

Naast hard studeren zijn er natuurlijk ook dingen die ik graag in mijn vrije tijd doe. Om het hoofd een beetje af te leiden van al dat leren ga ik graag wat drinken met vrienden, pak een concert mee of duik s’avonds een van de leuke kroegen in Nijmegen in. Naast het hoofd probeer ik ook het lichaam de nodige aandacht te geven door een paar keer per week te gaan judoën. Ik ben zelfs lid van de Nijmeegse judovereniging Fudoshin. Helaas kom ik hier wel echt te weinig. Maar goed, zo hou je geest en lichaam een beetje in balans.

Tot slot rest mij te zeggen dat ik enorm naar volgend jaar uitkijk. Ik hoop er voor jullie allen te kunnen zijn en samen met mijn medebestuursleden en jullie een mooi jaar van te maken. Het zal niet altijd even makkelijk worden, maar met een beetje vertrouwen komt het vast goed. Het leven is namelijk eigenlijk net als het sinterklaasjournaal, uiteindelijk komt alles altijd goed.

Groetjes,

Luuk