Het XXXe kandidaatsbestuur stelt zich voor: Mirjam de Groot

Heyy lieve geitjes,

Ik ben Mirjam en ben aankomend jaar penningmeester van den GWS! Ik ben 19 jaar, ga aankomend jaar naar m’n derde jaar van de bachelor sociologie, en woon nu al bijna 2 jaar in het gezellige Nijmegen. Op kamers wonen is voor mij een must vanwege de twee uur reistijd naar thuisthuis. Mn ouders zijn recentelijk verhuisd naar Oldebroek maar ik ben opgegroeid in het dorpje Nagele. De naam Nagele zegt natuurlijk niemand iets, dus vaak zeg ik dan “Een dorpje naast Urk”, “En nee, mijn dorp heeft niks te maken met de praktijken op Urk!”.

Ik kom dus van het platteland en dan benadruk ik het woord ‘plat’, want in de polder is er in tegenstelling tot hier in Nijmegen geen één heuveltje te bekennen. Je zult het misschien niet geloven, maar mijn vader had daar een geitenhouderij van een paar duizend geiten. Dus toen ik naar Nijmegen ging dacht ik eindelijk is niet meer omringd te zijn door geitjes, maar helaas.. 😉

Ik vind het erg leuk om me in te zetten voor onze prachtige vereniging. Toen ik hier in Nijmegen kwam wonen stond de hele wereld nog stil door de coronapandemie. Gelukkig was daar den GWS, die wat licht scheen in de donkere coronadagen! Ik heb me toen meteen fanatiek ingeschreven voor 4 commissies. Dit jaar zat ik in 3 commissies (inclusief hoofd van de Sportcommissie). Dus een bestuursjaar leek me het perfecte vervolgstapje.

Ik geniet echt van het studentenleven, ondanks dat het soms ook z’n obstakels meebrengt vind ik het echt een vibee. Ik hou erg van feesten (soms iets te), shoppen (maar heb geen gat in mn hand!), reizen en eten (wie houdt er niet van good food). Spelletjes spelen met mij is misschien niet een top idee, want ik ben erg fanatiek, oepss. Waar ik ook erg gelukkig van kan worden is lekker dat huismusje spelen, even die selfcare. Zoals bijvoorbeeld lekker even een wasje doen, kamer opruimen, kaarsje aansteken, uitgebreid douchen, maskertje opdoen, oftwel net doen alsof ik m’n leven op orde heb. Helaas kom ik hier minder vaak aan toe dan ik zou willen, want op een een of andere manier ben ik heel goed in m’n leven zo druk mogelijk maken.

Om mij nog wat beter te leren kennen, hier nog wat random feitjes. Ik heb een tweelingzusje. Je kunt me wakker maken voor een kapsalon! Ik ben een echte telaatkomer, ter ergernis van anderen (oeppss). Ik wandel graag in het bos. Ik ben niet snel ergens vies van en praat hier dan ook graag over. Ik heb teveel donkerblauwe en zwarte kleren en aankomend jaar zou ik graag meer willen hardlopen! Heb jij deze hardloop ambitie ook, stuur me gerust een appje om samen een keer te hardlopen!

Genoeg over mij, voor meer insights spreek me vooral aan, of voor een praatje of vragen! Ik heb er mega veel zin in om met jullie en mijn mede bestuursters er een super vet lustrum jaar van te maken! Tot snel!

Liefs,

Mirjam