Bestuursblog

Bestuursblog week 15: Jolein

Jolein

Bestuursblog CIEB

Hoi allemaal! Ik neem jullie deze week mee als Commissaris Interne en Externe Betrekkingen. Deze week zat lekker vol met activiteiten en ik had een erg leuke week! Veel leesplezier!

 

Maandag 12 april 2021

Ik werd vroeg wakker in mijn bedje bij m’n ouders in het mooie Geldrop. Ik heb meteen de trein naar Nijmegen gepakt, waar ik bij aankomst een Zoom-meeting joinde met verschillende medewerkers van de Faculteit Sociale Wetenschappen, om mee te denken over bindingsactiviteiten voor studenten in coronatijd. Dit was een hele interessante bijeenkomst en het was leuk om erbij te zijn als bestuurder, die natuurlijk ook ervaring heeft met het organiseren van activiteiten!

Hierna heb ik geluncht met mijn huisgenootje, wat aan leerproject gewerkt en een college gevolgd voordat de andere leden van de introductiecommissie gezellig bij mij kwamen vergaderen en eten! We hebben vergaderd over wie de nieuwe intromentoren worden en zijn verdergegaan met het programma.

Na het eten kwam Nora-Luca bij mij voor de pubquiz van het LOS. Deze pubquiz heb ik samen met andere bestuursleden van sociologieverenigingen in Nederland en ik moest er ook een ronde in presenteren. Het was een geslaagde avond met een goede opkomst!
Afbeelding1

Dinsdag 13 april

‘s Ochtends ging ik nog even langs de Appie voor een ontbijtje voor tijdens onze fysieke bestuursvergadering in het Maria Montessorigebouw. We bespraken een heleboel en kletsten ook gezellig bij met zijn viertjes. Hierna hadden we een korte Zoommeeting met andere bestuursleden om de laatste puntjes op de I te zetten voor de RAGweekcantus van donderdag. Het lijkt net een normaal bestuursjaar met zo’n drukke ochtend op de universiteit!

Hierna verstuurde ik thuis wat mailtjes en appjes voor de introductiecommissie en rond ik eindelijk het analysehoofdstuk van leerproject af. Gelukkig kon ik deze dag ook leuk afsluiten; ik eet lekker samen met twee studiegenootjes en maak een lange wandeling buiten. Daarna keek ik een serietje onder het genot van een wijntje met mijn huisgenootjes en ga ik naar bed.

 

Woensdag 14 april

Woensdag is dit blok een dag vol met online colleges van 8:30-15:15. Nogal saai, maar ik probeer het leuk te houden door tussendoor een rondje te lopen en lekker te lunchen. Na m’n colleges werkte ik nog een beetje aan school en at ik wraps met mijn huisgenootje!

In de avond nam ik deel aan een sollicitatiegesprek voor het bestuur van een vereniging waar ik als extern lid deel uitmaak van de sollicitatiecommissie. Best spannend, maar heel leuk om te doen en zo kan ik alvast “oefenen” voor de sollicitaties voor het 29ste van de GWS!

 

Donderdag 15 april

Ik start deze dag vroeg met een rondje te wandelen. Hierna heb ik nog een sollicitatiegesprek als extern sollicitatiecommissielid en een online werkgroep. Hierna ging ik naar Maria Montessori (waar je hele chille werkplekken kan reserveren!) en daar werk ik nog even aan school en IC-taken, zodat ik het dit weekend wat rustiger heb.

Donderdagavond was de MUG-cantus. Samen met een bestuurslid van Mycelium was ik punator, waardoor ik tussen het adten door straffen moest uitdelen. Ik heb heel erg gelachen en heel hard gezongen (en veel complimentjes gekregen over onze hoedjes). Ook hebben we 300 euro voor de RAGweek opgehaald, wat allemaal naar het goede doel gaat! Om 10 voor 10 racete ik naar huis, waar ik het ook nog op een zuipen zette met mijn huisgenoten :). Ik eindigde moe maar voldaan in bed.

 

Afbeelding2

Vrijdag 16 april

Ik werd op vrijdag laat wakker met veel hoofdpijn. Tijd voor een rustig dagje dus! Ik belde met Nora-Luca over onze casestudy voor gender, las mijn boek uit op het balkon en at een lekkere salade.

In de avond was het weer tijd voor drank: koepelvereniging Kompanio organiseerde bierolympics voor bestuurders van sociale wetenschappen! Normaal ken je je medebestuurders supergoed omdat je ze elke dag op de universiteit ziet, en dat is dit jaar wel anders. Gelukkig hebben we dit jaar al een paar van dit soort online borrels gehad waardoor we elkaar toch kunnen leren kennen. Nora-luca en ik aten eerst samen pasta en mochten daarna de nodige bakken trekken. We werden wel tweede en hebben een hele leuke avond gehad!

 

Zaterdag 17 april en zondag 18 april

Zaterdagochtend stapte ik op de trein terug naar Geldrop. Thuis lunchte ik gezellig samen met mijn gezin, keek ik een serietje en zaterdagavond zat ik met wat collega’s samen wat te drinken.

Zondagmiddag deed ik nog wat bestuurstaken: ik schreef deze blog af, las de commissiegroepsapps terug als voorbereiding voor de vergadering en heb nagedacht over de invulling van een hele leuke activiteit die er binnenkort aankomt met Versot, de sociologievereniging van Tilburg! Zondagavond moest ik werken; ik bezorg maaltijden voor een heel leuk restaurant in Geldrop. In de avond ging ik nog langs bij een vriendin en daarna ging ik op tijd naar bed, klaar om op maandag weer naar Nijmegen te gaan!