Bestuursblog

Bestuursblog week 11: Nora-Luca

Nora-Luca

Hallo allemaal! Deze week is het aan mij om jullie mee te nemen in mijn week als secretaris van Den Geitenwollen Soc. Veel leesplezier!

Maandag 15 maart

Vandaag was het dan zover, de dag waar ik stiekem toch best een beetje tegenop keek. Vandaag stond voor mij het vloggen en het maken van de RAGweekfoto op de agenda. Hoewel ik voor de RAGweekfoto uit de kleren moest, was ik maandag denk ik toch het meest nerveus voor mijn dag als influencer. Ik stond keurig om 9 uur op. Na wat gepruts, lukte het mij om 10 uur de eerste video online te zetten en daarmee was ook een groot deel van spanning verdwenen. Toen nog het maken van een foto in lingerie… (makkie toch?). Ook het maken van de foto’s ging, na wat gepruts op het begin, erg goed. Ik ben heel trots op mijn sexy bestuursleden en ben heel benieuwd hoe de definitieve foto er uit gaat zien! Daarna gingen we met zijn vieren naar de McDonalds om met burgers en friet te vieren dat we allemaal zo smoking hot zijn. Na het maken van de ‘spicy’, halfnaakte foto, was het vloggen een makkie. Ik heb jullie zo goed mogelijk proberen mee te nemen in mijn leven als secretaris en vond dat stiekem eigenlijk best leuk. Ik denk dat ik het vloggen in de toekomst aan Jolein overlaat, maar ik heb erg genoten van mijn dag als influencer.

Dinsdag 16 maart

Zo fashionable en opgemaakt als ik mijn dag gisteren doorbracht, zo lui begon ik vandaag in bed met mijn bestuursvergadering. Ik had de notulen de dag ervoor gelukkig goed voorbereid en zo vond ik het gemakkelijk om bij te houden wat er werd gezegd. Het vergaderen is voor mij soms een beetje ‘struggelen’, omdat ik graag dingen wil zeggen, maar ook de rest moet notuleren. Daarom pak ik soms mijn recorder erbij, zodat ik dat later kan uitwerken. Deze vergadering was een pittige, omdat deze na de ALV was en er wel wat zaken besproken moesten worden. Toch hebben we deze weer netjes in anderhalf uur gedaan en was het daarna tijd om mij voor te bereiden op mijn gesprek met MOVE. Samen met deze stichting zijn Jolein en ik een project over wijkgeschiedenis begonnen. Ik vind het altijd heel leuk om bij deze vergaderingen aanwezig te zijn en bij te dragen aan het project. Jolein en ik zijn met MOVE in contact gekomen door ons bestuursjaar, maar zijn dit project naar aanleiding van eigen interesse begonnen. Ik vind het erg leuk dat een bestuursjaar mij deze mogelijkheid heeft geboden en ik vind het ook heel leuk dat ik hierdoor telkens weer nieuwe mensen met nieuwe netwerken ontmoet. In de middag ben ik verder gegaan met het uitwerken van de notulen van de halfjaarlijkse ALV. Ik doe dit altijd graag vlak na de ALV zo dat het nog het best in mijn hoofd zit. Toch is het uitwerken van de notulen ook wel pittig en deel ik het vaak op in een aantal delen.

Woensdag 17 maart

De dag der democratie, of wat voor nationalistische term je hier ook aan wil geven. Vandaag was het aan mij om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, voor het eerst in mijn leven (Ja, ik kom uit 2001). Ik heb hier de afgelopen tijd erg naar uitgekeken en zelfs vanochtend nog getwijfeld op wie ik nou eigenlijk echt wil stemmen. Ik heb de partijprogramma’s van een aantal verschillende partijen flink doorgespit en een stuk of tien kieswijzers gedaan, maar ik denk dat ik er nu dan echt uit ben. Voordat ik mijn tassen pakte om terug te gaan naar mijn hometown Roffa, heb ik nog even aan het uitwerken van de notulen van de ALV gewerkt. Het was iets wat ik graag zo goed als wilde afronden voordat ik vol spanning naar het stadion van Sparta vertrok om daar te gaan stemmen.

Donderdag 18 maart

Deze ochtend werd ik wakker met een kater. Misschien omdat ik woensdagavond met een aantal biertjes de uitslagen heb gevolgd, misschien ook wel door de uitslag zelf. Zonder mijn politieke voorkeur al te veel te verkondigingen, wil ik toch voorzichtig zeggen dat ik teleurgesteld was toen mijn linkse sociologische bubbel gisteravond knapte. Deze dag heb ik dan ook maar vooral gebruikt om de verjaardag van mijn nu 17-jarige broertje te vieren en te wachten totdat Rotterdam dan ook eindelijk haar stemmen had geteld.

Vrijdag 19 maart

Nadat ik het de afgelopen twee dagen toch wat rustiger aan had gedaan, vond ik dat het vandaag wel weer tijd was om iets te gaan doen. Ik begon de dag met het dan eindelijk definitief uitwerken van de notulen van de ALV (daar zullen jullie als lezers misschien na al deze tijd ook wel blij mee zijn). Na een uurtje of twee flink te hebben doorgewerkt was het document dan nu eindelijk af en kon ik het naar mijn medebestuurders sturen. Deze dag heb ik ook gebruikt om de mail weer een beetje bij te werken. In de afgelopen dagen was er weer wat binnengekomen en ik moest sommige mailtjes nog labelen naar de goede personen en antwoorden op wat mensen. Ook heb ik deze dag gewerkt aan het secretarieel jaarverslag. Hierin worden alle activiteiten geëvalueerd die Den Geitenwollen Soc. organiseert. Dit verslag wordt gepresenteerd op de Wissel-ALV (in oktober, dus ik heb nog wel even). Ik vind het fijn om eens in de zoveel tijd de activiteiten te evalueren, nu ik nog weet wat er is gebeurd. Dat is nu ook weer bijgewerkt! Al met al, een productieve dag!

Zaterdag 20 maart en zondag 21 maart

In het weekend moest ik er dan toch aan geloven en begon ik met leren voor mijn tentamens Meetmodellen en Inleiding regressie. Ik heb me aan het begin van het jaar voorgenomen om zoveel mogelijk vakken te halen en aan dit streven wil ik me dan ook graag houden. De bestuurstaken laat ik deze week dan ook even liggen, net zoals mijn medebestuurders dat ook doen.

Dit was mijn week als secretaris. Ik vond het erg leuk om mijn leven als bestuurder te bloggen (en te vloggen!). Ik hoop dat jullie het allemaal tot dit punt hebben gehaald, want ik heb als een echte seccie mijzelf een beetje laten gaan in het schrijven van deze blog. Ik hoop dat ik een beetje een goed beeld heb kunnen geven van een week als secretaris. Het was een andere week dan anders, omdat ik geen onderwijs had, maar ook dan kan je als secretaris je tijd erg goed indelen. Zoals je hebt kunnen lezen, is het oké om soms productieve dagen te hebben, en soms wat minder. Als jullie nog vragen hebben of jullie willen weten wat ik maandag heb besteld bij de McDonalds, mag je me altijd appen!

Liefs,

Nora-Luca

P.S.: Mochten jullie mijn fabuleuze dag als influencer hebben gemist, dan kan je altijd in de highlight XXVIII op Instagram kijken. Hier zie je niet alleen mijn dag uit het leven van, maar ook die van Patrick, Jolein en Mathilde!