Bestuursblog

Bestuursblog week 10: Mathilde

Bestuurlijke babbel: Mathilde

Hoi allemaal!

Deze week is het mijn beurt om jullie mee te nemen in wat ik allemaal doe als voorzitter van Den Geitenwollen Soc.!

Maandag 8 maart 2020

Vandaag startte ik de dag met een (online) bestuursvergadering. In een bestuursvergadering is mijn taak als voorzitter deze te leiden. Als voorbereiding heb ik een agenda gemaakt, met de dingen die we deze vergadering allemaal gaan bespreken.
Na de vergadering heb ik wat aan mijn scriptie gedaan, want ook dat gaat gewoon door. Nadat ik tevreden ben, start ik met het voorbereiden van de algemene ledenvergadering. Ik lees het halfjaarlijkse verslag nog eens een aantal keer door, en maak notities op stukken waar ik verwacht vragen over te krijgen. Het is voor mij ontzettend belangrijk om de stukken van de ALV goed voor te bereiden, omdat je als voorzitter ook de ALV’s leidt. Ik vind het zelf altijd leuk om te doen, maar ook spannend, dus een goede voorbereiding is absoluut aan te raden.

Dinsdag 9 maart

Mijn ochtend bestond uit scriptie-presentaties kijken van medestudenten. ’s Middags lees ik nog een keer alle verslagen door en rond half vier stapte ik op de fiets om naar Jolein te gaan. We hebben besloten om de ALV bij Jolein te houden, zodat wij met zijn vieren in ieder geval bij elkaar konden zijn. Na een chique diner (die bestond uit thuisbezorgd frietjes), is het tijd voor de halfjaarlijkse ALV! Elk jaar wordt er op deze ALV het halfjaarlijkse verslag en het financieel verslag besproken. Naast deze verslagen hebben wij ook een HR-wijziging aangedragen, die opgesteld is door de Statutencommissie. Het is een geslaagde ALV, waarbij we binnen 4,5 uur alle stukken besproken hebben en over een aantal zaken stemmingen gehouden hebben.
Na de ALV hebben we als bestuur nog even nageborreld, om na te praten over de ALV maar ook om ‘gewoon’ gezellig samen te bonden. Als bestuur werk je veel samen, en het is belangrijk om ook wel eens andere dingen te doen samen naast het besturen!

Woensdag 10 maart

De dag na de ALV heb ik besloten om even geen bestuurstaken te doen. Wel stond deze avond het GalaDiscoDiner gepland, die we samen met Umoja en Mycelium hebben georganiseerd. Je kon een heerlijke maaltijd ophalen bij de Dromaai, die we met zijn allen op hebben gegeten in de Zoom. Na het eten was de gelegenheid om mee te doen aan een Distant Disco. Ondanks dat ik het aan het begin wat ongemakkelijk vond om voor een camera te dansen, kijk ik terug op een zeer geslaagde avond!

Donderdag 11 maart

Vandaag begon mijn dag met mijn scriptiepresentatie. ’s Middags heb ik aan een andere presentatie gewerkt, namelijk de presentatie voor de bestuursinteresselunch.
’s Avonds is er een activiteit van de Ragweek voor alle bestuurders van de verenigingen. Samen met drie anderen moest ik moeilijke puzzels oplossen. De puzzels waren ontzettend lastig en mijn groepje was niet het meest succesvol, dus zijn we uiteindelijk maar met z’n viertjes gaan borrelen. Het was leuk om weer eens een keer met andere besturen te kletsen.

Vrijdag 12 maart

Nadat ik eindelijk weer een bezoekje aan de kapper kon brengen, stond de bestuursinteresselunch op de planning. Het is erg leuk om te zien hoe zelfs na dit jaar er nog een aantal geïnteresseerden waren om eventueel een bestuursjaar te gaan doen, en dat maakt het geven van de presentatie nog leuker!
Na de lunch maak ik de agenda voor de aankomende vergadering die dinsdag zal plaatsvinden. Als ik een agenda maak, lees ik de notulen van de vorige keer, vraag ik de anderen om eventuele agendapunten en kijk ik zelf of er nog puntjes zijn waar we het over moeten hebben. Het belooft een flinke vergadering te worden. Ook heb ik naar aanleiding van opmerkingen van leden op de ALV het halfjaarlijkse verslag aangepast, zodat het halfjaarlijkse verslag binnenkort op de website kan verschijnen. Daarna heb ik een stukje geschreven voor het jaarboek van CognAC. Dit is geen typische voorzitterstaak, maar is een taak die ik met liefde op me heb genomen omdat ik het ontzettend leuk vind om stukjes te schrijven.

Zaterdag 13 en zondag 14 maart

In het weekend heb ik besloten echt weekend te houden na een redelijk drukke week, dus heb ik qua bestuurstaken niet zo heel veel gedaan.

Dit was mijn week als voorzitter. Deze week was redelijk hectisch, wat vooral kwam door de ALV, de twee activiteiten die ik ’s avonds had, maar ook door de scriptiepresentatie. Echter is geen enkele week hetzelfde en ga ik gelukkig een iets rustigere periode tegemoet. Ik wil iedereen succes wensen met hun tentamens en ik hoop jullie snel weer een keer te zien!

Heel veel liefs,

Mathilde

Ps. Ook ik neem de Instagram een dagje over! Als je geïnteresseerd bent in het voorzitterschap (of gewoon een kijkje wil nemen in mijn leven), hou dan donderdag 18 maart de story’s van onze Instagram in de gaten (@svdengeitenwollensoc).