Bestuursblog

Bestuursblog week 9: Patrick

Patrick

Deze week neem ik, Patrick, jullie mee in een week van een penningmeester. Ik zal hierbij vertellen wat ik allemaal doe deze week. Laten we beginnen!

Maandag 1 maart 2021

Vandaag begon de dag vroeg met een bestuursvergadering. Om 9 uur zat ik klaar achter mn laptop om weer de wekelijkse vergadering bij te wonen. Waarom deze vergadering zo vroeg begon? Dat weet ik ook niet. We bespreken de gang van zaken en wat zich allemaal afspreekt binnen de vereniging. Het vergaderen is vaak erg gezellig omdat je ook je bestuursgenoten weer even kan spreken.

‘s Avonds hebben we eindelijk de eerste maandelijkse borrel. Deze was helaas wel online, maar de Feest- en Borrelcommissie heeft een leuke avond neergezet met hun raadselbingo. Ik moet zeggen dat dit mij af en toe enige stress op leverde.

Dinsdag 2 maart 2021

Vandaag zou eigenlijk de RAGweek fotoshoot op de planning staan. Voor degenen die dat niet kennen; de RAGweek maakt elk jaar kalenders voor het goede doel. Op deze kalender staan besturen van alle studievereniging. Het thema van de kalender is Sexy met stijl. Helaas kon de fotoshoot niet doorgaan door een Corona besmetting, maar niet binnen het bestuur gelukkig.

In de middag ben ik even langs de universiteit geweest om iets op te halen in de GWS kamer en heb ik nog even een prijs van de BingoBorrel langsgebracht bij een lid.

Woensdag 3 maart 2021

Voor vandaag stond er qua bestuurstaken weinig op de planning. Ik heb een factuur naar een andere vereniging gestuurd en heb even de boekhouding helemaal up to date gemaakt voor de kascontrole voor morgen.

Donderdag 4 maart 2021

Vandaag staat de kascontrole op de planning. De kascontrole wordt uitgevoerd door de Kascommissie. De Kascommissie bestaat dit jaar uit Esther en Roos. Tijdens de kascontrole kijken zij naar de rekening, of er nog rare bedragen op staan. Ook kijken zij naar conscribo (het programma waar de boekhouding in plaats vindt), daarbij kijken ze of ik alles netjes heb bijgehouden. Als laatste kijken zij naar de kassen met contant geld, deze tellen zij dan na. Als dit allemaal is gebeurt kunnen zij verslag doen op de ALV van aankomende dinsdag. De kascontrole was niet het enige wat gebeurde op de donderdag. In de avond had onze Lift- en Activiteitencommisie ook nog een toffe activiteit neergezet: een Crazy-88. Deze Crazy-88 stond in het teken van vroeger. Ik zat deze avond in een team met Esther, Guus, Curtly en Sten. Dat leverderde natuurlijk de winst op. Hieronder kunnen jullie ook nog 1 van de pareltjes terugvinden die ik heb gemaakt tijdens deze Crazy-88:

830b35dd-52e8-4573-945a-819e57632310

Vrijdag 5 maart – zondag 7 maart

In het weekend heb ik qua bestuurstaken weinig gedaan. Ik heb een declaratie van een lid betaald en ik heb onze nieuwe promotieartikelen besteld. Wat de nieuwe promotieartikelen zijn, blijft nog even geheim.

Dit was dan ook alweer het einde van mijn bestuursblog. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en heb ik jullie op deze manier een kijkje in het leven van een penningmeester gegeven. Al met al was het een week die iets rustiger uitviel dan gepland. Toch was er natuurlijk genoeg te doen. Het fijne aan het zijn van penningmeester is dat je je taken best makkelijk zelf kan indelen en daardoor ook goed je week kan plannen. Mochten jullie nog vragen hebben, kunnen jullie altijd bij me terecht!

Liefs,

Patrick

P.S.: Mochten jullie nou meer willen zien van een dag uit het leven van een penningmeester, hou dan morgen (9 maart) de Instagram story in de gaten. Ik zal die dag de Instagram overnemen en jullie meenemen in een dag van een penningmeester. Het zal een drukke dag worden, want de ALV staat op de planning!