Terugblik

Lezing Linda Duits

Donderdag 26 november werd door Den Geitenwollen Soc. een historisch beladen thema belicht: abortus. Waar bij de een dit onderwerp associeert met absolute vrijheid wekt het juist bij de ander een gevoel van onrechtvaardigheid op ten opzichte van het ongeboren leven. Dit deden we niet alleen: expert & bekend activist Linda Duits was onze gast deze avond! Ze gaf een presentatie over de historie van het abortusrecht in Nederland en nam ons mee in het maatschappelijke debat omtrent de kwestie. Er werden niet alleen argumenten belicht, maar ook gekeken naar de toon in het debat. Zo hadden we het over de standpunten van vroeger en zagen we vergelijkbare parallellen in het huidige debat. De invloed van religie en sekseongelijkheid kwam erg naar voren. Afsluitend was een discussie over het onderwerp en de toon van het debat. We willen Linda Duits graag erg bedanken voor de informatieve en gezellige avond!