Geen categorie

Terugblik: Ouderdag

Ouderdag foto 1

Ouderdag foto 2Op zaterdag 13 april was het na twee jaar weer zover: de ouderdag. Op deze dag konden, zoals de naam al verraad, de ouders (en andere familieleden) van studenten langskomen om te zien wat er hun kind nou eigenlijk uitspookt in Nijmegen. De dag begon al  vroeg voor de leden van de Formele Activiteitencommissie. Om 10 uur gingen we met z’n allen alles klaarzetten en voorbereiden. Daarna druppelden de eerste ouders binnen en om 11 uur begon het programma. Eerst gaf Ellen Verbakel een interessant, inleidend college, waarna vertelde Niels Spierings iets over stemgedrag en hoe dit samenhangt met persoonlijke omstandigheden, wat ook erg boeiend was.

Vervolgens was er een uitgebreide lunch geregeld, waarbij meerdere mensen zich hebben gebogen ver het vraagstuk wat nu eigenlijk ‘healthy cheese” is (volgens Niels is dat “kaas zonder vet, suiker en zout. Niet lekker dus!”). Na al het gesmikkel as het tijd voor de campuswandeling. Nadat het de hele dag redelijk weer was, ging het precies Ouderdag foto 1op het moment dat iedereen naar buiten ging, sneeuwen. Dit kon de pret echter niet drukken. De wandeling voer familie en studenten van het Grotius gebouw, de beerput die het Maria Montessori moet worden en natuurlijk ook de GWS-Kamer. Ook konden de Refter en het sportcentrum niet overgeslagen worden. Geëindigd werd in het Cultuurcafé, waar men weer wat kon opwarmen voordat de ubquiz begon. Onder het genot van een drankje moesten de familieleden vragen goed zien te beantwoorden over Nijmegen, de universiteit en het studentenleven. Daarna kon men nog even blijven hangen voor een borrel. Ik zou zeggen dat het al met al, los van de sneeuw, best een hele geslaagde dag was. Op naar over twee jaar!

Liefs,

Hanneke Prins