Een week uit het leven van de penningmeester

Mijn week begint op maandagochtend net zoals elke week, namelijk in de trein richting Nijmegen. Doordat ik doordeweeks vaak vergaderingen heb van het Landelijk Overleg Sociologie was het niet rendabel om een weekendabonnement te nemen, omdat het anders nogal duur zou zijn om samen met Pim steeds naar al die vergaderingen te gaan. Daar wordt een penningmeester natuurlijk niet zo blij van! Eenmaal aangekomen op de universiteit haast ik me naar het collegezalencomplex waar ik een college heb van mijn minorvak actuele vraagstukken van oorlog en vrede. Dit vak behoort tot de minor van CICAM die ik voor een deel dit jaar volg en voor een ander deel in mijn vierde bachelorjaar. Gelukkig is het een interessant vak waardoor de tijd vliegt en voor ik het weet mezelf weer richting de GWS-kamer verplaats. Daar eenmaal aangekomen, plof ik even op de bank neer voordat we beginnen aan de voorbereidingen van Social Sounds wat die avond plaats zal vinden. Samen met Umoja en Mycelium wordt er in de gemeenschappelijke ruimte een podium neergezet waarop leden hun zangkunsten zullen vertonen waarmee we door entree en de verkoop van eten en drinken geld hopen op te halen voor de RAG-week die deze week plaatsvindt. Na een korte pauze is het tijd om de podiumstukken en de staantafels op te halen bij de refter en bij het gerecht waardoor na even hard werken de gemeenschappelijke ruimte er mega gezellig uitziet. Samen met mijn bestuursgenoten zorgen we de hele avond voor eten en drinken waardoor het een geslaagde activiteit is geworden. Nadat we alles weer hebben opgeruimd, race ik snel naar vrienden om daar nog een hostel vast te leggen voor mijn zomervakantie. Nadat dit alles gebeurd is, beland ik uiteindelijk rond half 2 in mijn bed.

Op dinsdagochtend besluit ik toch even uit te slapen zodat ik flink uitgerust ben voor de lange dag die weer zal volgen. Ik begin de dag met een paar uurtjes studeren op de universiteit, dat moet immers ook nog steeds gebeuren in een bestuursjaar. Nadat ik daarna pauze heb gehouden in de GWS-kamer, en net zoals zo vaak me vooral bezig heb gehouden met de tafelvoetbaltafel, besluit ik me te richten op wat taken van een penningmeester. Allereerst ben ik de declaraties gaan verwerken en daarna heb ik alles bijgewerkt in het boekhoudprogramma conscribo waar Den GWS gebruik van maakt. Vervolgens heb ik een aantal facturen opgesteld die verstuurd mogen worden naar onze sponsoren en als laatste heb ik een laatste keer het Financieel Halfjaarverslag doorgenomen. Hierna ben ik snel boodschappen gaan doen, want als voorbereiding voor de ALV gingen we met het bestuur bij mij met zijn allen eten. Nadat iedereen zijn bord leeg had en zijn bestuurspak aanhad, fietsten we gezamenlijk naar de 4 Heeren om daar alles klaar te zetten. Als penningmeester bespreek je tijdens de Halfjaarlijkse-ALV het Financieel Halfjaarverslag waarbij je ook een nieuwe begroting (de gereviseerde begroting) presenteert. Na enkele vragen van de aanwezige leden beantwoord te hebben, werd het financieel halfjaarverslag aangenomen en zat mijn taak als penningmeester er deze avond op.

Ik kom rond 9 uur mijn bed uit en besluit eerst maar even de afwas te doen die er nog stond van de avond daarvoor, helaas bezit mijn studentenhuis geen vaatwasser waardoor er ook tijd vrijgemaakt dient te worden voor dit soort kleine dingen. Nadat dit alles gebeurd was, fietste ik richting de universiteit. Het zal een speciale dag worden, want het was de dag van de verkiezingen en dan gaat het in de GWS-kamer grotendeels toch wel over politiek. Nadat ik zelf was gaan stemmen op de campus, ben ik koekjes, thee en koffie gaan halen bij de Aldi zodat hiervan ook weer een voorraad aanwezig was op de bestuurskamer. Nadat ik opnieuw wat declaraties verwerkt heb, ben ik wat gaan rondhangen in de GWS-kamer om het nieuws en de peilingen te volgen van de verkiezingen. Hierna volgde de wekelijkse bestuursvergadering aan het einde van de middag. Als penningmeester heb je hier geen specifieke taak bij, behalve het geven van financiële updates en veranderingen die er hebben plaatsgevonden in de afgelopen week. Verder discussieer je natuurlijk met je bestuursgenoten over een aantal punten en activiteiten die de komende weken plaats zullen vinden. Nadat Lieve de vergadering gesloten had, ben ik naar huis gefietst om daar de hele avond samen met mijn huisgenoot Sjof de verkiezingsuitslag te volgen. Nadat alles rond een uur of 1 wel bekend was, ben ik snel mijn bed in gedoken.

Op de donderdag had ik kamerdienst waardoor ik om 10 uur alweer op de universiteit stond om de GWS-kamer te openen en de eerste pot koffie te zetten. Hierna ben ik naar mijn college geweest. waarna ik net voor de pauze weer terug was in de GWS-kamer. Doordat het vandaag erg mooi weer was, was het niet heel druk in de kamer en genoten de meeste leden buiten van het zonnetje. Hierdoor kon ik zelf wat dingen opruimen en de declaraties die ik de afgelopen dagen heb verwerkt archiveren in de desbetreffende map waarin de penningmeester een jaar lang alle financiële uitgaven bijhoudt om zo openheid van zaken te kunnen geven. Hierna heb ik zelf wat uurtjes rondgehangen rondom de GWS-kamer en aan het einde van de dag heb ik nog wat geleerd, want de tentamenweek komt er toch al vrij snel aan. Net iets na 5 uur sluit ik de kamer en fiets ik nog even snel langs huis voordat ik naar Teun ga om daar samen met mijn team wat te eten voor het drankspellenrouler wat ’s avonds plaats zal vinden.  Deze activiteit wordt elk jaar georganiseerd en ook dit jaar was het een groot succes. Na een aantal drankspellen en shotjes belanden we eerst in de Buurman en uiteindelijk, net zoals vele avonden, in de Fuik.  Ik beland uiteindelijk tegen vijven in mijn bed na opnieuw een zeer geslaagde activiteit!

De laatste dag van de week is gelukkig niet erg druk. Met toch wel een redelijk zwaar hoofd word ik wakker en begeef ik me al vrij snel richting de GWS-kamer waar iedereen druk aan het napraten is over de activiteit en natuurlijk ook nog steeds over de verkiezingen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daarna op de bank samen met Lies en Lieve Temptation Island heb gekeken, maar dat mag zo soms ook wel natuurlijk. Hierna gingen Lieve en ik immers weer hard aan de slag want de kamer moest er op en top uitzien voor de aankomende Ouderdag. Om 5 uur verliet ik de GWS-kamer en fietste ik naar het station om daar net zoals elke week de trein richting Tilburg te pakken. Ik werk immers elke vrijdagavond en zondagochtend nog in Tilburg waardoor het weekend doorbrengen in Nijmegen er voor mij niet inzit. Na een aantal uurtjes gewerkt te hebben, heb ik de week gezellig met mijn ouders en broertje afgesloten!

Als penningmeester van Den Geitenwollen Soc. was dit mijn week! Hopelijk weet je nu beter wat ik zoal doe en wat de functie penningmeester inhoud. Wil jij ook zo’n toffe ervaring en zie jij een bestuursjaar wel zitten? Solliciteer dan voor een bestuursjaar! Voor vragen kan je altijd iemand van het bestuur aanspreken of mailen naar dengeitenwollensoc@gmail.com.