Een week uit het leven van de voorzitter

Mijn week begint maandagochtend bijna altijd in een overvolle trein. Eenmaal aangekomen in Nijmegen besluit ik deze keer om niet direct naar de uni te gaan, maar om eerst thuis de camera voor de maandelijkse borrel op te gaan laden, de was te doen en mijn schoonmaaktaken uit te voeren. Na deze huislijke verplichtingen is het dan tijd om daadwerkelijk aan mijn dag te beginnen. Ik pak mijn fiets en race de Heyendaalseweg over. Het is ongeveer half twaalf als ik aan kom op de uni. In plaats van verstandig nog wat aan mijn studie te doen plof ik op de bank in de GWS-kamer en babbel ik wat met de mensen die daar ook studieontwijkend gedrag vertonen. In de pauze heb ik afgesproken met twee eerstejaars om te praten over hun ervaringen met het commissiewerk. Deze gesprekjes die eigenlijk maar tien minuten zouden duren, lopen een beetje uit en als ik eenmaal klaar ben dan is de pauze over en moet ik naar college. Om wat aan de gevreesde bestuurskilo’s te doen besluit ik om daarna met al mijn goede voornemens te gaan sporten. Als ik weer fris ben gedoucht en een bodem heb gelegd voor de avond, dan is het tijd voor de maandelijkse borrel. Het duurt altijd even voordat de eerste leden op de borrel verschijnen en in de tussentijd heb ik dan ook gezellig bij gekletst met Maaike en Dianne. Langzaam wordt het steeds drukker in het Bascafé. De speciaal biertjes smaken me goed en het is half vier als ik eindelijk in mijn bed lig.

Dinsdagochtend schrik ik wakker. Door de kieren van de gordijnen komt al zonlicht en uit een reflex sta ik direct naast mijn bed. Om tien uur moet ik op de uni zijn voor mijn kamerdienst. Uiteindelijk blijkt dat het pas half acht is en gerustgesteld kruip ik daarom nog even mijn bed in. Precies netjes op tijd open ik om vijf voor tien de GWS-kamer. Ik draai het luik open, zet koffie en thee, trek het kleed nog even recht, ga met een doekje over de kast en tafels en zet de computer aan voor een gezellig muziekje. Door de alcoholische versnaperingen van de avond er voor gaat dit echter niet allemaal even gemakkelijk. Het grootste gedeelte van mijn dag vul ik dan ook met bankhangen en chillen met andere GWS’ers. Het hoogtepunt van mijn dag zijn de Vietnamese loempia’s die voor 50 cent in de Thomas van Aquinostraat worden verkocht. Door deze heerlijke eetactie sterk ik weer aan en in de middag ben ik zelfs weer in staat om de agenda van de bestuursvergadering op te stellen, de mailbox bij te werken en wat andere kleine bestuurstaken uit te voeren. Als mijn kamerdienst er bijna op zit ga ik met Maaike naar Cultuurcafé om te avondeten. Van zes tot negen hebben Maaike en ik een BHV-cursus waarin we echte brandjes mogen blussen en als ik aan het eind van de dag eindelijk weer thuis ben duurt het niet lang voordat ik in slaap ben gevallen.

Een wekelijkse bestuursvergadering is verplicht en om deze reden zitten we met het gehele bestuur op woensdagochtend om half tien in het vergaderhok om de gang van zaken te bespreken. Als voorzitter zit ik deze vergadering voor. Dat betekent dat je van tevoren de agenda maakt en tijdens de vergadering ervoor zorgt dat iedereen aan het woord komt en er besluiten worden gemaakt waarin iedereen zich kan vinden. Als de vergadering eenmaal is gesloten begint de pauze al bijna. Ik hang in en rondom de GWS-kamer tot dat het tijd is om naar mijn colleges te gaan. Na deze colleges voer ik nog wat kleine bestuurstaken uit. Tot slot is het tijd voor wat gezelligheid! Ik heb met mijn vrienden Bruno en Milou afgesproken om samen te eten. We gaan wokken en daarna naar een film in het LUX. Als zij naar huis gaan, zie ik op mijn telefoon dat het bestuur van Umoja en Niels nog bij Van Buuren zitten. Ze vragen of ik ook kom en ik sluit daar nog even aan om verstandig een theetje te drinken. Tevreden stap ik daarna in bed.

Net als op dinsdag heb ik donderdag een collegevrije dag. Om mijn goede voornemens voort te zetten begin ik die dag in de sportschool en alsof dat allemaal nog niet goed genoeg is besluit ik om daarna ook nog wat aan mijn studie te doen. Zelfvoldaan ga ik in de pauze naar de GWS-kamer. De jaarboek enquête is net online gekomen en vrolijk meng ik me in de discussies over wie het WK frikandellen-eten wint of welke GWS’er als eerste een Nobelprijs voor de vrede binnensleept. Na een tijdje te hebben gechilld besluit ik de GWS-kamer en de gemeenschappelijke ruimte klaar te maken voor de foodtour van koepelvereniging Kompanio die om vier uur van start gaat. Met de lekkere nacho’s van Umoja en de overheerlijke bruschetta’s van Pim vul ik daarna mijn maagje en om zes uur ga ik met Maaike naar de tweede helft van onze BHV-cursus. Deze avond leren we over eerstehulptechnieken zoals de Raute- of Heimlich-greep en de stabiele zijligging. Als de cursus voorbij is en ik mijn boodschappen heb gedaan sluit ik me aan bij een groep GWS’ers die aan het borrelen is in de Dollars. Zoals je kunt verwachten wordt deze borrel uiteindelijk voortgezet in de Molenstraat en ik wil niet eens weten hoe laat het was voordat ik eindelijk onder de lakens lag.

Inmiddels is het alweer vrijdag. Anders dan ik me had voorgenomen blijf ik wat langer in bed liggen om daarna vanuit huis wat bestuurstaken uit te voeren. Ik lees bijvoorbeeld de notulen van de bestuursvergadering door die Maaike mooi op tijd heeft uitgewerkt en ik stel voor de eerste keer een spreekschema op voor de Algemene Ledenvergadering van volgende week, zodat het notuleren van deze vergadering voor Maaike wat minder hectisch wordt. Aan het eind van de middag heb ik afgesproken met Bas om ons nummer voor Social Sounds van maandag door te nemen. Ik race vervolgens langs de boekhandel, vis m’n jas uit de Fuik en pak snel thuis m’n spullen. Om half zes sta ik met mijn bestuursgenoten op het station om hen mee te nemen naar de parel van het zuiden en hen voor te stellen aan mijn ouders. Tijdens een lekker driegangendiner luiden we al proostend met elkaar het weekend in. De week zit er weer op!

Als voorzitter van Den Geitenwollen Soc. was dit mijn week! Hopelijk weet je nu beter wat ik zoal doe en wat de functie voorzitter inhoud. Wil jij ook zo’n toffe ervaring en zie jij een bestuursjaar wel zitten? Solliciteer dan voor een bestuursjaar! Voor vragen kan je altijd iemand van het bestuur aanspreken of mailen naar dengeitenwollensoc@gmail.com.